2023. júniusi Újhold

FB IMG 1645604209822

Jun.18.-án 5:37 kor megszületik az Új Hold. A Nap és a Hold együttállása a Nimród csillagképben jön létre.

Ez a hónap nagymértékben kedvez minden olyan tevékenységnek, amivel a magasabb világokhoz akarunk kapcsolódni, mint meditációk, szertartások.

Nimród csillagképben jön létre az Újhold, önmagában jelzi azt a beavatás a saját lehózó erőink meghaladását jelenti, amelynek eredménye a szintemelkedés a sorsunk erőinek kézbentartása. Az hogy a 12-es házban jön létre az együttállás, különösen kihangsúlyozza a befejezést, hogy el jött az ideje a lehúzó erők elengedésének.

Ez az időszak egy gyógyító időszak, gyógyítás, gyógyulás hónapja, nem csak a testi- lelki betegségek terén, de az életünk minden területére vonatkozik, amelyek nem egészségesek. Ugyanis a Föld a Kígyótartó csillagképben jár, irányban a Nyilas felé.

A világosság principiuma a két lélekbolygóval, a Holddal és a Neptunusszal való kapcsolódása különösen segíti a lelkünk mélységeire való rálátást, amely ebben az időszakban megoldásokat, előrelépéseket hoz. Mivel a Neptun az ég tetején áll, a visszaúszó Hal égi mezején, ez felhívja a figyelmünket arra, hogy a múltunk, akár előző életek is, megértésével, tudatosításával és az erre való törekvéssel tudunk megoldásokhoz jutni.

Ez az égi helyzet arra is rámutat, hogy ideje jött el annak, hogy rálássunk arra, mi a leglényegesebb az inkarnációnkban. Mi az, az irány, ami felé haladjunk. A nyilas nyila ugyanis rámutat a Galaxis középpontjára, ahol a fény születik. Ez a központ hordozza a rálátás lehetőségét. Ebben a holdhónapban ráláthatunk arra, ami a létezésünkben a leglényegesebb.

Ez az időszakban rendkívül erős az inspirációt kaphatunk arra, hogy a mélylelkünkben levő vágyainkat, a bennünk levő kreatív törkevéseinket megvalósítsuk, amely emelkedést, szintemelkedést hoz az életünkben. (Föld kvadrát kapcsolódása a Neptunuszhoz és trigonban a Jupiterhez, Nap-Hold kvadrát a Neptunhoz). A szellemmel való kapcsolódás, a szeretet-bölcsesség és a kozmikus tudás rálátás, aminek segítségével az életünkben szintemelkedést tudunk elérni, ami szabaddá tesz.

Ezekben a napokban jelenik meg Nimród koronázásának is az égi ünnepe, amikor az Orion fölé érkezik az aranyló Nap, mint egy korona. 17-18-19-20.-a. Ez az energia, az emelkedés energiája, amivel a Nap fellép a Tejútra, beintegrálódik a mi rendszerünkbe is. A másik rendkívül jelentős ünnep, a nyári napforduló, az a fénymaximum 21.-én 16:50-kor. Fontos ezekben a napokban olyan szertartást végezni, amikor a fénymaximumot elérő nap energiáját beintegráljuk a rendszerünkbe, hogy a tudatosság és a szeretet energiái még magasabbra tudjanak emelni bennünket.

12. ház a Nap-Hold együttállás miatt a legjelentősebb, de itt van a Merkúr is, amely a Bika szarvai között emelkedik. Segíti a termékeny gondolkodást és a titokkutató értelem működését. Kihangsúlyozott, hogy mind a két fényadó és a Merkúr a 12. házban van. ismétlődik a napforduló üzenetet, hogy eljött az idő a nem működő dolgok befejezésére.

A 2. ház is hangsúlyos a benne levő Merkúr és Vénusz miatt. Mutatja, hogy a termékeny energiáink kreatívabb szabadabb működtetésének kedvező ez az időszak, amely működés nagyobb bőséget, biztonságot tud eredményezni. Két termékenység bolygó jelzi, hogy ebben az időszakban a biztonságunkért végzett tevékenységek eredményesebbek lesznek.

Nagyon jelentős a VII. házas Plútó, a társas kapcsolatok házában. Itt gondoljunk arra a társas kapcsolatunkra, amelyik a legfontosabb, gondoljunk ennek különösen spirituális szerepére. Plútó retrográd, ezért múltból jövő üzeneteket, tanításokat hoz elő ebben a kapcsolatban. Rendkívüli jelentőségű, ezeknek a tanításoknak a megértése, mert megoldásokat hozhat ebben az időszakban. A Plútó ugyanis a Nyilas és a Bak csillagképek között jár, felette a Sas csillagkép, jelképezi a szárnyalás, a kiemelkedés lehetőségét.

Lényeges szerepe van ebben az időszakban a tapasztalati tudásnak, a tapasztalati bölcsesség felismerésének. Gondoljunk arra, hogy melyek az érzelmi, lelki tapasztalataink, amelyek a legmeghatározóbban voltak életünkben (Halak jelében a Szaturnusz, a Vízöntő jövőbe ömlő vízénél). Ezekben a tapasztalatokban van az a tudás, az a bölcsesség, az az ismeret, ami megoldásokat, felszabadulásokat hoz kiemelten ez az időszak. Az égen a Szaturnusz- Jupiter- Uránusz összekapcsolódása fémjelzi, hogy a tapasztalataink bölcsessége, a szeretet bölcsessége által az uránuszi erő felszabadító ereje által tisztul a karmánk.

Megemlítendő még a Neptunusz kapcsolódása alapján a fényadókhoz és a Merkúrhoz, hogy a spirituális üzenetek megértésének nagy jelentősége van ebben az időszakban. A Neptunusz az ég tetején, uralmi helyzetben mutatja, hogy a spiritualitásnak megoldó szerepe van.

Szeretettel

Fanni