„MIT JELENT AZ IGAZ ÉLET, MIT JELENT IGAZ EMBERNEK LENNI?"

Csillagbölcselet a telihold energiáiról.
2019.okt.13.

Nap Hold

Az égen felragyogó telihold égi üzenetének lényegét legjobban Osho bölcselete segítségével tudom a legjobban elmondani:

„Az igaz élet azt jelenti: lerázzuk magunkról a mások által ránk kényszerített hazugságokat.

Csupaszon, természetesen, meztelenül az ember az, ami. Semmivé sem kell válnod, csak lenned kell. A hazugságból sosem lesz igazság, a személyiségből sosem lesz lélek. A lényegtelen sosem lesz lényeges. A lényegtelen mindig lényegtelen lesz, a lényeges pedig mindig lényeges marad - a körtéből sosem lesz alma. És ha az igazságért küzdeni akarsz, akkor abból csak még nagyobb zűrzavar lesz. Az igazságot nem kivívni kell. Nem is lehet kivívni, mert már most is az az igazság. Az igazságért harcolni csak figyelemelterelés és halogatás. E mögé bújik meg a hazugság. Lásd meg a hazugságot - nézz mélyen a személyiséged hazugságába! Abbahagyni az igazságért való küzdelmet annyi, mint abbahagyni a hazudozást. Abban a pillanatban, ahogy eltűnik a hazugság, az igazság teljes fényében és szépségében megjelenik. Amint meglátod a hazugságot, az eltűnik; és ha eltűnt, akkor csak az igazság marad." –Osho

Az októberi hónapban elég sok feszültséget tapasztaltunk a mindennapjainkban, amelyeket azok az erősen racionalizáló (kvadrátok) energiák váltják ki, amelyek a Mérleg jegyben haladó bolygók, Mars, Nap, Vénusz és a Bak Szaturnusz és Plútó között jötte létre.

Hatásukra félelmeink jöttek elő a tudatalattinkból és ezek nehéz élethelyzeteket hozhattak létre. A Plútó irányváltásával (retrográdból ismét előre mozog) és a Merkúr Skorpióba belépésével már e hét elejétől bizonyára érezted, hogy a feszültség csökkent, a dolgok valamivel könnyebbé váltak. Az utóbbi napokban az Uránusz fényszögei új energiákat hoztak és pezsdítően hatottak. A hét elején a Merkúrral alkotott fényszög kapcsolata új ötleteket hozott. Ezt az energiafonalat vihettük tovább a Neptunusz-Szaturnusz termékeny kapcsolódásában, aminek új értelmet adott a Hold egyesülése a Neptunusszal. Meghallhattuk miről énekel a Lelkünk, mi az álmunk, ráláthattunk a lényegre is, hogy miben korlátozzuk a megvalósítást. Egy más oldalról nézve a bölcs Szaturnusz gondoskodott arról, hogy a nagy ötletelés, álmodozás,ne vigyen el a realitás talajáról.

E hét folyamán az Uránusznak, a két kapcsolatbolygóval, a Marssal és a Vénusszal alkotott fényszöge meglepő fordulatot hozhat a párkapcsolatokban, vagy akár villámszerű módon elindíthat egy új szerelmei történetet. A hármuk fényszög kapcsolata éppen a teliholdkor fog bepontosodni és még a jövő hét első felében is érződni fog.

Az égi üzenet mindig többszörösen ismétlődik meg. Most is ezt láthatjuk, mert az okt. 13-án 23:09 kor beteljesedő Hold, amely a Kos-Mérleg tengelyen jön létre, is ezt az energiát erősíti fel. Fókusz a kapcsolatok, elsősorban a párkapcsolat, de a szélesebb értelemben túlmutat, akár a gazdaság és a társadalom területeire is.

A teliholdat a Vénusz energiája uralja, amely abelső szépségre, harmóniára helyezi a hangsúlyt. A dolgok mögé akar látni. Látni akarja a hazugságokat, a kapcsolatokat megmérgező titkokat, mert ezek az okai, hogy nincs béke, nincs harmónia. Mind a Mérleg Napot, mind a Mérleg Marsot átjárja ez az energia. A Nap fénye megvilágítja, a Mars ereje arra irányul, hogy mindaz lelepleződjön, amit eddig a szőnyeg alá söpörtünk, ami a lelki harmóniát felborította, és csak hazugságokkal, képmutatással tudtunk a kapcsolatainkban békében élni.

A telihold tengelyre kereszt kvadrátot vető Plútónagy erőt és radikalitást ad ennek az irányultságnak. Ez az erő megjelenhet a párkapcsolatunkban, de szélesebb körben, az emberi kapcsolatok minden területén a gazdaságban, politikában egyaránt.

Az eddig elkendőzött titkok a felszínre kerülnek, az igazság nem titkolható tovább. Plútó energiája elsöpri azt, ami a harmónia útjában áll.

Másrészt, ez az energia egyes embereket inspirálhat arra, hogy a hatalmi helyzetükkel visszaéljenek. Vigyázz, hogy ne kerülj áldozat szerepbe, mert a rossz kompromisszumok előre nem látható helyzetbe vihetnek bele hosszú távon. Koncentrálj a fényedre, az önvalód erejére. Ne félj megmutatni az erődet, de ne ijedj meg a gyengeségedtől sem.

Szorosan ehhez kapcsolódik a szeretet bölcsességének a Jupiternek áldásos kapcsolata a Telihold tengellyel.

Jupiter a Tejúton (Istenek útján) áll a Skorpió farok csillagainál, amelyek fölött az ég gyógyítójának a Kígyótartónak a csillagai ragyognak.

Jupiter a szeretet bölcsességének bolygója, tanít arra, hogy lehet a negatív karmát dharmává, áldássá alakítani.

Ez az időszak, amiben most élünk előhozza a múltbeli karmikus szemetet, amivel most szembe kell nézni. A Skorpió ollója ezt levágja rólunk, a Plútó ereje elsöpri, ha akarjuk, ha nem. A bölcs ember szembe néz a sorsával, az eddigi hibáival, rossz cselekedeteivel és beiismeri és megbocsájtja önmagának és másoknak. Csak az az ember, aki elég bátor adémonjait megismerni, elfogadni, szembe nézni velük, csak az tudja kézben tartani és uralni az ösztönös erőit. A múltat csak így lehet megtisztítani, így lehet megszabadulni, így lehet lezárni. Csak ez adja a lehetőséget az előre lépésre. Kerül, amibe kerül! Lehet, hogy most nagyon sokba kerül, de ez hosszú távon megtérül, - nem biztos, hogy az anyagi szinten, de a szellemi szinten teljes bizonyossággal!

Most sorshelyzetek sorra jöhetnek elő, amelyek kemény próba elé állítanak. Figyeljünk, legyünk tudatosak, mivel ezek nagyon fontos helyzetek, meghatározhatják a további életünket, de lehet, hogy karmikusan még ezen az életen is túlmutatnak. Jusson eszedbe, hogy halhatatlan lény vagy, és vannak égi testvéreid, van szellemi vezetőd, akikhez mindig segítségért fordulhatsz.

Életünk e korszaka megtanít arra, mit is jelent az igazi élet, mit is jelent igaz embernek lenni, - tisztán, hazugságok nélkül, HARMÓNIÁBAN élni.

Megemlítek még egy fontos égi eseményt a jövő héten. Okt. 14.-én készítsd magad mellé az álomnaplódat. Ugyanis október 15.-én hajnalban a Hold együttáll az Uránusszal, és fényszög kapcsolatban a Marssal és a Vénusszal. Ez az energia segít abban, hogy párkapcsolati kérdéseinkre választ, ötleteteket kapjunk. Használjuk az Uránusz zsenialitását. Ezeket tegyük fel, mielőtt lefekszünk és kérjük a tudatosságot az álmunkra. Egész meglepő álmok jöhetnek, akár a karmikus múltból, akár a jövőből.

Szeretettel

Fanni

2019.10.12.