Sok szeretettel kívánom a 2019.évre, az egész ÉLETED egy csodálatos TÁNC legyen!

TÁNCOLJUNK!

Elet tanca

Az életünk minősége a saját tudattérképünkön múlik, mondta Richard Bandler, az NLP atyja. Igen, ahogy lefordítjuk, az amit érzékelünk, arra reagálva teremtjük meg a világunkat. A legjobb nézőpont, ahogy az élet bölcsei tanácsolták: nézzél úgy az életedre, tekints rá úgy, hogy egy színdarabban játszol, nézd kívülről, ugyanakkor éld bele maximálisan magadat. A színhely, a forgatókönyv meg van írva, de, hogy ebből milyen színdarab lesz, az rajtad múlik, a Te alakításodon is.  Eszembe jut, hogy minden vallás alapideológiája azonos, mind az emberiség felemelkedését, mint célt szolgálja. Soha nem lenne különbség, ha nem csináltak volna belőle elveket és filozófiát, ami miatt évszázadok óta verekednek. Keresztények azt mondják, hogy csak ez az egyetlen élet van, még ebben az életben lehetőségünk van az üdvözülésre, élj úgy. A kelet a reinkarnációt hirdeti, de ugyanazt hirdeti, hogy ki tudsz lépni a sors életforgatagából még ebben az életben, ha elég éber vagy, élj úgy. Mindegyik oldalról nézzük a lényeg, hogy éljél totálisan, legyél éber a kihívásokra, az ugródeszkákat használd felés legyél egyszerre jelen mindkét világban(a fizikai és a szellemi világban).

Nézz előre, nézz a fejlődésed útjára, mert ez visz előbbre. Ahogy Osho tanácsolja: TÁNCOLJ!

A fejlődés azt jelenti, hogy mindennap magadba szívsz valami újat, és ez csak akkor lehetséges, ha nyitott vagy. Ablakaid és ajtóid tárva-nyitva állnak. Olykor eső érkezik, máskor a szél jön be, aztán a nap süt, és áramlik benned az élet. Ez együtt jár néhány zavaró hatással is: újságjaid mozogni kezdenek a szélben, megmozdulnak a papírok az asztalon, és ha az eső látogat meg, akkor nedves lehet a ruhád. Ha mindig zárt szobában éltél, azt kérdezed majd: "Mi történik?" Valami csodálatos történik. Jó, ha elérhető vagy a szél, az eső, a nap számára, mert ez az élet. Vagyis ahelyett, hogy nyugtalankodnál miattuk, táncolj! Táncolj, amikor jön a vihar, mert csend követi majd. Táncolj, amikor kihívások érnek, és megzavarják az életed, mert azzal, hogy felelsz ezekre a kihívásokra, új magasságokba lépsz.Ne feledd, még a szenvedés is kegyelem, annak, aki megfelelően fogadja, ugródeszkává válik. Azok az emberek, akik sosem szenvednek, és mindig kényelmes és kellemes életet élnek, szinte halottak. Életük sosem lesz olyan, mint az éles kard. Még a zöldségeket sem tudja majd felvágni. Az intelligencia akkor élesedik, ha szembenézel a kihívásokkal. Imádkozz mindennap Istenhez: "Küldj nekem holnap még több kihívást, küldj még több vihart", és akkor megismered a legkedvezőbb életet.”

Azért írom le mindezt, mert 2017. téli napfordulóján elindult egy energiahullám, mindegyikőnk számára a nagy kihívást, kihívásokat hozta meg.  Az emberiségnek egy nagy ugrásra van lehetősége a következő években, mint az újévben is dobbanthatunk előre.

Isten tenyerében.jpg

A fejlődés megállíthatatlan és sorsszerű! A sorsszerűség erőteljesen hangsúlyos, kiemelt a Szaturnusz, mint a sors,- és a karma urának súlya a változást hozó energiában. Az időszakot fémjelezte, hogy a Szaturnusz belépett a saját jegyébe, ahol a legerősebb, a Bakba, a 2017.évi téli napforduló előtt párnappal. 2017. év, mint a kezdet, az 1-es év számmisztikailag. A teljes szám elemzése összekapcsolva a taro szimbolikájával, még teljesebb képet mutat. 20-as szám a transzmutáció, amely asztrológiailag a Pluto energiájához kapcsolható. A 17-es szám, ami célként, jövőként mutat előre a fényes, ragyogó csillag által szimbolizált felemelkedés. 20+17=10, amit a sorskerék szimbolizál, a kozmikus változásra, a fordulatra utal.

A 2018.év a 11-es, ami a taro szimbolikájában, a Mérleg, a karmikus egyensúly.

Igazság mérlege.jpg

Nagyon erőteljes, mivel spirituális mesterszám, mindig erőteljes erőpróbákat, állít fel. A 18-as szám a Hold szimbóluma, ezért a 20-as által fémjelzett transzmutáció, különösen az érzelmi vonatkozásban állított bennünket erőpróbák elé, amely kihatott erősen a fizikai életünkre, a fizikai egészségünkre is. Feladat volt, hogy megtaláljuk azokat az eszközeinket, hogy tudjuk az érzelmi egyensúlyunkat helyreállítani. Soha nem lesz az, hogy tökéletes legyen az egyensúly, de meg kell tanulnunk tudatosak lenni, és eszközökkel rendelkezni ahhoz, hogy már időben érzékeljük a kibillenést, mert különben az erő elvisz és oda-vissza billegünk, súlyos következménnyel. 11-es szám mutatta, hogy itt már nem babra megy a játék. Kényszerítő erők működnek, amik követelnek, hogy egy magasabb szintre lépjünk. 2018-ban bizony vizsgáztunk ebből, ki annak megfelelően mennyit tanult meg eddig.

A 2018. téli napfordulójának égi képe előre vetítette a 2019. évben mi kerül fókuszba. A Skorpió-HalakAszcendens-Deszcendens tengely együttállva a Keiron és a Mars bolygókkal, másrészt a képlet legerőteljesebb pontja a Jupiter és a Merkúr együttállása az Antaressel a Skorpió szívével (Tejút egy oszlopa, kapu az emberi és az isteni világok között), mindegyik utal arra, hogy eljött a gyógyulás, a fejlődés ideje, ha meghozzuk érte a szükséges áldozatot. Ez viszont együttjár azzal, hogy fel kell vállalnunk a múltbeli karmikus tetteink következményeit, amelyek jönnek elő gondolatok, érzelmek, váratlan események, kapcsolatok formájában. Az Antares az áldozat helye, ahol a szeretet oltárán az ego meghal. Az élet nagyon nehéz helyzetei döbbentenek rá az igazságra, hogy egyedül semmire nem megyünk, csak szenvedünk, saját sorsunk áldozatává válunk, ha nem találjuk meg a halhatatlan részünkhöz, a mindenség forrásához vezető utat. Utal erre az égi képen az  IC-MC (Nyilas-Ikrek) tengely.

Erről beszél Osho, amit idéztem: „Táncolj, amikor kihívások érnek, és megzavarják az életed, mert azzal, hogy felelsz ezekre a kihívásokra, új magasságokba lépsz. Ne feledd, még a szenvedés is kegyelem, annak, aki megfelelően fogadja, ugródeszkává válik”.

Nagyon fontos az energiák táncában tudatosan, aktívan résztvenni. Átadod magad feltétel nélkül a világóceánnak, mint egy kis hullám, amely része az egésznek? Láttál már olyan hullámot, ami ezt megtagadta? Eljött az idő, hogy elismerjük, hogy igen, van egy felsőbb szellemi vezetésem, ne szegüljek ellen a kozmikus akaratnak. Ha a kozmikus áramlással együtt, harmóniában haladunk, együtt dobanntunk, egymást támogatva, akkor könnyű lesz ezen az időszakon átjutni.

A tudatosan felvállalt áldozat áldássá válik, mert a megpróbáltatások hatására átalakulunk.

ujjaszuletes.jpg

Ugyanez a jelentése a 2019-es évnek számmisztikailag.  2019. –es szám 20+19=12, egyszerűsítve a 3-as. A taro a 12-es számhoz az „Akasztott ember” szimbólumot kapcsolja, amely fejjel lefelé függ a sors keresztjén.

Ami önmagában mutatja a 20 és a 19-es együttes jelentését. Ahhoz teljesen át kell alakulnod, megtanulni egy egészen más világlátást, nem kifelé, hanem befelé fókuszálni, mert az igazságot nem a külső világban, hanem a kozmikus létedben kell megtalálnod.

joda mester.jpg

A Nap, a 19-es szám, maga a Forrás, a tudatos, világos rálátás, helyes cselekvés. Ha a belső hangunkra figyelünk, hallgatunk a belső vezetésünkre, akkor tudatában leszünk, világosan fogjuk látni a céljainkat, világosan fogjuk látni, hogy milyen helyzetben mi a leghelyesebb, amit tennünk kell, tudatosan felvállaljuk azt az áldozatot, amit a helyzet megkövetel. Igy azokból a karmikus helyzetekből, amelyeket a múltban nem tudtunk kijönni, megoldjuk. Ez a kegyelem, az áldás állapota. A 3-as szám szimbolizálja ezt az állapotot, amikor a test-lélek-szellem tökéletes egyensúlyban van.

A 2019. év első percének asztrológiai képét nézve szintén ugyanezt az égi üzenetet hallom vissza. 

Az északi féltekén minden év első percében a két égi tengely ugyanott van (Mérleg-Kos és Bak-Rák jegyekben) és kereszt kvadrátot alkotnak egymással. A kereszt kvadrát konfiguráció lendületes, tettekre inspiráló energiahatást ad minden évünknek. Mindig ugyanaz az üzenet ismétlődik. Akkor van béke a világban, ha az erő a rend az egyensúly megtartására irányul, a kiegyenlítődésre, a harmóniára. Ez egy olyan világban lehetséges, amelyben az emberiség tudja a helyét, ismeri a saját származását, hogy az anyagi világban él, de nem evilágból való, hogy halandó és halhatatlan lény egyidejűleg, hogy képes a belső világokban és a külső világban egyaránt otthon lenni.  Tudja, hogy nincs elkülönülve semmitől, hanem az univerzum része, mindennel össze van kapcsolva, akár a tenger hullámai. Ez az idea az evolúciónk motorja, az égi energiák erre inspirálnak. A konkrét év jellegzetességét viszont mindig a sors- és a transzcendentális bolygók helyzete adja meg.

Utaltam arra, hogy ebben a „dobbantós éveinkben” kiemelt szerepe van a szaturnuszi energiának. Az évforduló első percében a Nap együttáll a Szaturnusszal és a gyökereinket jelentő IC-vel a Bak jegyben, amely szó szoros értelemben, az égi kép alapzata, amihez rögzítve van. Ez az alapzat tengelyt képez az MC-vel a Rák jegyben. Tengelye annak a fényszögképnek, ami a rendkívüli meghatározó és nagy jelentőségű része az ég képének. Asztrológusok sárkány és bumeráng névvel illetik ezt a bonyolult fényszögkonfigurációt, amit a Hold, Neptunusz, Jupiter Merkúr, Veszta hoznak létre az IC-MC tengellyel.

Amikor a fényszögkép jelentését elmondom, akkor szinte ismételem, amit a számmisztikánál leírtam:

Ahhoz, hogy az energiaáradat ne sodorjon el, hogy képes legyél stabilan állni, ahhoz meg kell ismerned, felelősséggel fel kell vállalnod a karmikus múltadat, annak minden következményét, fel kell vállalnod a sorsodat! Az energiák erre kényszerítenek, ha nem vállalod fel önként, akkor áldozattá válsz! A sors próbatételeket hozhat eléd, ami olyan áldozatokkal járhat, amelyeket eddig nem vállaltál fel. A céljaidat, az álmaidat akkor tudod megvalósítani, ha hallgatsz, fúkuszálsz a belső hangra, meghallod a Lelked üzenetét, akkor megérted az igazságot, hogy mikor és mit tegyél. A legjobb, a legcélra vezetőbb, amit megtehetsz, hogy megadod magad, akár az Akasztott ember, a 12-es taron. „ATYÁM, LEGYEN MEG, A TE AKARATOD”.  Sorshelyzetekben az egos működéssel semmire nem megyünk.  Megéri, mert az áldozat áldássá válik és nagyot dobbantunk előre a fejlődésünk útján.

uj_latomas_XII_Osho.jpg

Ami még nagyon fontos, hogy ezen az úton ne egyedül akarjunk táncolni, hanem tudjuk, hogy összetartozunk. Ne csak beszéljünk róla, hanem szeressük egymást, ami az összetartozás, az egység, a béke, a harmónia.  Becsüljük meg a családunkat, mind fizikai, mind szélesebb körben, spirituális értelemben, támogassuk, segítsük egymást, mert az együttes erő sokszorozódik, együtt eredményesebbek vagyunk.

ozcsalad.jpg

Hiszen egyedül nem olyan örömteli a tánc, mint együtt azokkal, akikkel összetartozunk, akiket szeretünk.

Táncra kérlek Kedves az Újesztendőben!

Szabad?

Szerető öleléssel

Fanni

2018.12.30. 20:57