„Bak Hold égi útja"

Küldetés, - Megtisztulás Energiái

2018. január 17.- február 15.-ig

misztikus holdas taj

Az Újhold, január 17.-én hajnalban született meg, a Bak jegy 26. fokán.

A Bak, tengelyt alkotva a Rák jeggyel az OTTHON minőségét hozza a fókuszunkba, megtalálni önmagamban, megtalálni a világomban.  Az otthonhoz szorosan kapcsolódik az anya és apa minősége. Pszichológiai vonatkozásban, az apánkhoz, anyánkhoz való viszonyunk illetve, hogy ezt a két minőséget miként hordjuk magunkban. A másik fogalom, ami a Bakhoz kapcsolódik, az a KÜLDETÉS, A CÉLOK. 

Szoros kapcsolat van a Küldetés, a Célok és az Otthon között. Ha tudod, hogy miért születtél, miért vagy a világban, akkor tudod, hogy melyek azok a minőségek, amik az otthont jelentik a számodra. Mi az, mi által érzed magadban a biztonságot, nyugalmat, békét, összetartozást, szeretetet, és mindazt, ami által otthon vagy. Mi szükséges ahhoz, hogy megtaláld önmagadban, és otthont teremtsél magadnak a világban. Ez határozza meg az elérendő céljaidat. A Bak energia segít az erre való koncentrációban, tudatosításban, segít, hogy legyen benned elég akaraterő, áldozatkészség, kitartás, szívósság, hogy a céljaidat elérjed. Bak rendkívül kitartó, lassan, szívósan halad, munkálkodik, tapasztalatról –tapasztalatra, minden nehézségen át, egyre érettebbé válva a cél felé, mert az a küldetése, hogy az anyag minden részecskéjét fénnyel töltse fel.

KÜLDETÉSE: AZ ANYAG ARANNYÁ VÁLTOZTATÁSÁNAK MŰVÉSZETE, AZAZ AZ ALKÉMIA.

Csodálatos konstelláció az Újhold, amikor a Nap apa és a Hold anya együttes nászából, megszületik az Újhold. A Nap egy teljes hónapon át ezt a Bak minőséget koncentráltan sugározza, mialatt a Hold, a lelkünk minden területére elviszi ezt a minőséget. A Lelkünk egyes területeit szimbolizálják az ekliptika (Naprendszer keringési pályája) csillagjegyei, az égi út, amin áthalad.

De, most különleges égi jelenség volt az Újhold születése, mivel az Újhold szülője volt még a Plútó és a Vénusz is (együtt álltak a Plútó-Nap-Hold-Vénusz), amelyek hatására a Bak Újhold új minőségekkel gazdagodott és változott.

A Plútó erősen mágikussá, misztikussá tette és hatalmat adott az Újholdnak. Plútó a cselekvés szintjére visz el. Nem elég tudnod, hogy mit akarsz, és merre akarsz haladni, azt meg kell élned, meg kell tenned. Előhozza a mélyből az akadályaidat és szembesít vele és olyan élet helyzeteket teremt, amelyek rákényszerítenek az átalakulásra. 

Plútó egész Holdperiódus alatt fényszög kapcsolatban van a Mérleg csillagképben álló Jupiterrel, amely a mérleg egyensúlyi pontján áll (ahol Maat Istennő tartja a mérleget). Mutatja, alapvető, hogy ebben az időszakban koncentráltan figyelj az egyensúlyodra. Alapkérdés a szeretetkérdés. Akkor éled az igazságot, ha a szeretet van a lényed fókuszában. Ami nem szeretet, az nem igaz, és azt a Plútó energia elsöpri. Azaz, ha nem éled a szeretetet, ha hazudsz magadnak, hazudsz a kapcsolataidban, nagy konfliktusokon, kríziseken mész át.

Megjegyzem, hogy ez szinte az egész évünkre érvényes, mert egész évben fennáll a Jupiter Plútó kapcsolat, kis szünettel a nyári hónapokban. A közöttük levő fényszög nevelő hatású, ezért sokat fogunk ebből tanulni, de nem csak tanulni, hanem ennek hatására megváltozni. Ez a két bolygó akkora erővel bír, hogy átalakítja a világunkat.

Még nem szóltam a Vénuszról, a szerelemről. A Bak energia kemény energia, ami nem a szépségre, hanem a racionalitásra, a praktikusságra törekszik, előtte a cél lebeg, nem számít a nehézség, nem az élvezetről szól. No, itt jön be a Vénusz. Azt mondja, miért nem lehet előre haladni úgy, hogy annak örüljünk, azt élvezzük is. Olyat teremtsünk, ami szép, amiben szenvedély van, amibe bele vagyunk szerelmesedve. Gondolj bele, hogy ez milyen csodás párosítás. Annakidején az emberangyalok, akik mi vagyunk, ezért jöttünk le a fizikai síkra, hogy olyan fizikai világit teremtsünk, ami gyönyörű, aminek élvezet a megteremtése és annak a gyümölcsei is.  Ez volt a Vénusz hívása.

A Nap-és a Vénusz együttállása már december közepétől, egészen február közepéig fennáll. Ez az energia kedvez annak is, hogy a jelenlegi párkapcsolatunkban helyre tegyük a szerelmet, vagy új szerelmet találjunk, művészien fejezzük ki magunkat az életben, azaz TANTRIKUSAN éljünk.

Most a Hold útját kövessük végig napról-napra. A legjelentősebb égi helyzetekről szólok. Javasolom, hogy írd be a naptáradba, hogy melyik nap mire figyeljél.

Január 17- 31.-ig növekszik a Hold, ez a növekedés, a táplálás, a fejődés, a dolgok kezdésének ideje.

Ma pénteken és szombaton, a Neptunuszé, a mély érzelmeké a főszerep.

Ma, január 19.-én pénteken, a Merkúr kerül kapcsolatba a Neptunusszal. A legmélyebb lelkiségünk megértését hozza. Hozhatja a lelkiségünk művészi kifejezését, pld. verseket írunk a szerelemről.

Január 20.-án, szombaton reggeli órákban a Nap belép a Vízöntő jegybe, csillagképileg a Bak csillagképbe. Ez az energia elősegíti a MÚLT TISZTÍTÁSÁT, mindazt, ami akadálya az előrehaladásunknak.

Január 20.-án szombaton, este 10 órakor éri el a Hold a Neptunuszt, ami rendkívül mágikus konstelláció. Feküdjünk le időben, meditáljunk, imádkozzunk, vagy legalább hallgassunk szép zenét. Merüljünk el a Lelkünk szépségében. Ez az időpont úgy működhet, mint egyégi, transzcendentális kapu, hogy útra keljünk a belső égi világainkba. Feltétlenül tegyünk magunk mellé álomnaplót, mert nagyon jelentős álmaink lehetnek!

Január 21.-én vasárnap, már erősen érezhető a Plútó- Merkúr együttállás hatása, ami 24.-én szerdán válik totálissá. Katartikus helyzetek adódhatnak, amelyek hatására megváltozik a megértésünk egyes dolgokról, vagy kapcsolatainkról. Átalakító erejű felismeréseink lehetnek. Rájövünk, hogy amit addig hittünk, az nem igaz, nem az, aminek eddig látszott. Az igazság kitisztít és felszabadít!

21.-én éjjelre, ismét szükséges az álomnapló. Este 11 körül a Hold eléri a Keiront. Ez az este nagyon alkalmas, hogy meditáljunk, imádkozzunk önmagunk és a hozzánk tartozó szeretteink lelki felszabadulásáért, hogy megszűnjenek a szenvedéseink, hogy előbbre jussunk a lelki fejlődésünk útján.

Keiron a sebzett gyógyító archetípusa. Azt jelképezi, hogy akkor gyógyulunk meg, ha mások hasonló sebeit gyógyítjuk. Eszembe jutott, hogy egy karma családon belül ez mennyire igaz, mert együtt dolgozunk a karmánk megváltásáért. Ebben a vonatkozásban, sokszor nem közvetlenül magunkért, hanem a másikért hozzuk az áldozatot, legalábbis a felszínen ez látszik.

Január 23.-áról-24.-ra virradó éjszaka ismét szükséges az álomnapló, mert nagyon mágikus hajnal lesz. 24.-én hajnalban, a Hold eléri az Uránuszt. Múlt év utolsó hónapjai óta, egészen ezév áprilisáig, az Uránusz visszafelé halad a Halak csillagképben. Holddal való találkozása hozhat számunkra pillanatnyi megvilágosodásokat lelki, érzelmi vonatkozásban. Ezt azt jelentheti, hogy eljön az a pillanat, hogy abból az érzelmi állapotból, ami karmikus helyzeteket hozott létre, talán már több életen át, abból most egy pillanat alatt kikerülünk, megszűnik az energiahatása, azaz megtisztulunk tőle. 

Január 26.-án péntek délután-este halad át a Hold a Plejádokon, amely csillaghalmaz, a Galaxis szerelmi fészke. Ez a termékenység, a szerelem, a gyermeknemzés ideje.

Január 31.-én, szerdán két égi esemény lesz.

14:22-kor tetőzik a Telihold, az Oroszlán 11,36 fokán, a Nap ugyanitt áll a Vízöntőben.

egyut a szabadsagban

Ez a SZERELEM –SZABADSÁG tengely, amelynek a teliholdja világít ránk.  Ezen az égi helyen már a Bak csillagkép felett megjelennek a Vízöntő csillagkép első csillagai és felettük az égi Sas kiterjeszti a szárnyait. Ez a megtisztulás helye. A szeretet az az erő, ami megtisztít és szabaddá tesz. Amíg, szívedben negatív érzelmek vannak, addig ahhoz csírizként hozzá vagy tapadva, aki, vagy ami iránt érzed és ismételed azokat a tapasztalatokat, amiben ezek az érzelmek megnyilvánulnak.  De, ha megbocsájtasz, akkor megtisztulsz, akkor szabaddá válsz.  Ennek a Teliholdnak az energiája segít ebben. A Telihold ideje nagyon alkalmas, hogy imádkozz, meditálj, kérd az égi segítőket, hogy segítsenek megszabadítani a lehúzó energiáidtól, amibe bele vagy gabalyodva, segítsenek MEGBOCSÁJTANI. Akkor tudod, hogy megszabadultál, ha benned szeretet, béke van, ezzel letudtad a negatív karmádat. Tovább már nem teremted a negatív tapasztalatot, egy új teremtési kört indítasz el.

A szerda este 8 óra, amikor a Hold eléri az Oroszlánban álló Felszálló Holdcsomópontot, ami tovább erősíti a Telihold energiáját. Üzenete azt hangsúlyozza, hogy aki megért rá, annak eljött az ideje, hogy kiegyenlítse a hozott karmát élete több vonatkozásában, és új úton mehessen tovább.

Ismét tedd ekkor a fejed mellé az álomnaplót, és kérd lefekvéskor az égi segítőidet, hogy álmodban megkapd a feloldozást, a segítséget, hogy új úton mehess tovább.

Január 31. - február 15.-ig csökken a Hold, ami az elengedés, a csökkentés ideje. Ilyenkor érdemes böjtölni, tisztító kúrákat csinálni, hajat vágatni.

Február 3.-án, szombaton két esemény is lesz.

Nyilas Mars és a Vízöntő Merkúr között fényszög kapcsolat jön létre. Tanító jellegű tapasztalatokat hozhat, hogy az értelem és az erő hogyan működik együtt. Erőt ad a belső tisztulási folyamatainkhoz. Megértsük, mit kell magunkból kitisztítani, hogy elkerüljük az erőszakot, a harcot önmagunkkal és a környezetünkkel.

Kapcsolatba kerülnek a Jupiter és a Vénusz. Racionalizáló helyzetek adódhatnak a kapcsolatainkban, főleg a párkapcsolatunkban, figyeljünk rá.

Február 7.-én, szerdán a Hold eléri a Jupitert. Ez az igazság helye. Hit, filozófia, elmélet, jog, tanítás, jog vonatkozásaiban mély lelkünket érintő igazságokra jövünk rá, vagy olyan helyzetek jönnek, hogy ezzel találkozunk.

Február 8-án, csütörtökön a Hold találkozik a Marssal, a Skorpió csillagkép fejénél. Az ösztön erőink megértésének napja. Az élet hoz olyan tapasztalatot, vagy olvasunk valamit, ami megértést hoz, ami eddig titok volt, takargatva volt. Figyelj oda, mert kellemetlen is lehet.

Február 11.-én vasárnap a Hold a Szaturnusszal egyesül. Szaturnusz a karma ura. Addig ismételtet valamit, amíg nem tanuljuk meg, ezért folyamatosan próbákat állít elénk, amelyek bizony sokszor nehezek. Hát ez is egy ilyen nap lesz, amit elsődlegesen érzelmileg élünk át. De hát a célunk az, hogy a küldetésünket teljesítsük, amiért ezt az életet felvállaltuk, ezért pedig áldozatokat kell hoznunk.

Február 12.-én hétfőn este a legmágikusabb konstelláció lesz az égen, a Plútót eléri a Hold. Ismét szükség lesz az álomnaplóra.  Ez a Nyilas csillagképben megváltó energia. Imádkozzunk este az égi segítőinkhez.

Február 14 -15.- e, szerda-csütörtök, az un. feketehold időszaka, ez nagyon mágikus időszak. Ekkor az asztrálsíkkal az elválasztó fátyol a legvékonyabb. Különösen alkalmas meditációra, imádkozásra, lelki gyakorlatok végzésére. Tekintettel arra, hogy a Hold a Vízöntőben halad, különösen a tisztító folyamatokra alkalmas, főleg a 15.-e.

Február 15.-én csütörtökön, késő délután a Hold eléri a Merkúrt, mielőtt a Nappal egyesülne a Vízöntőben. Ezek rendkívül tisztító energiák. Nagyon alkalmas idő arra, hogy rálássunk arra, hogy tudatosak legyünk a negatív érzelmi folyamatainkra és meditációban, vagy valamilyen tisztító technikával feloldjuk.

Este 22:04 órakor megszületik az Újhold, a Vízöntő 27. fokán, ami már nemcsak a Vízöntő jegyben, hanem a Vízöntő csillagképben is van. Ez már a Vízöntő Újhold.