„FELKÉSZÜLÉS A FÉNY ELJÖVETELÉRE”

meditacio nappal 

Ma (május 30.-án) elérte a Nap az Aldebarant a „Bika mindent látó szemét”, a Bika csillagkép legfényesebb csillagát.

Elindult az az időszak, ami felkészülés a fény eljövetelére.Ez egy erőteljes beavató időszak, egészen a kb. június 17-18-ig tart.A csillagok, égi erők, ha értjük a szimbolikájukat ez sokat segít abban, hogy befogadjuk és képesek legyünk építő módon reagálni az energiájukra.  A régi bölcsek az Aldebarant a világunk egyik oszlopának tartottak, mivel a Nap itt lép fel a Tejútra, az „Istenek útjára”.  Aldebaranspirituális értelemben a szintemelkedés energiáját képviseli.

Bika csillagkép alatt ragyognak az Orion (Nimród más néven) csillagai.  Nimród az égi beavató ősapa. Nimród ezekben a napokban húzza fel az égi nyilat, hogy az égi jelkép szerint a bennünk levő sötétséget jelképező bikát lenyilazza.

Tekintettel arra, hogy a Bika stáció az, amikor az „ige testé lőn”, amikor az ideák minifesztálódnak, a magvetés időszaka. Jelenleg az égi beavatás zajlik, ami annak a felülvizsgálata, hogy fényt vetünk-e el? A mi ideánk, amiket manifesztálunk fénnyel teliek-e? Az egész életünk, amit létrehozunk abban mennyi a fény, mennyi a szeretet? Hogyan állunk a földi élvezetekkel? Mennyi időt és energiát fordítunk erre? Egyensúlyban van-e a földi és az égi táplálék egymással? Az égi erők most különösen erőteljesen hatnak ránk, hogy szembenézzünk a lehúzó erőinkkel (pénz – hatalom –kéj – földi élvezetek mértéktelenségével kapcsolatos) és megtanuljuk önmagunkban ezt megsemmisíteni, megtanuljuk uralni. Nekünk is segít ebben az Aldebaran ereje és fénye, ahogyan annakidején vezette a hajósokat a sötét tengeren, irányt mutatott a fényével.

Ha tovább nézzük az égi jelképeket, láthatjuk, hogy június közepén ér a Nap az Orion feje felé, ekkor nyilazza le a sötétség bikáját (mivel akkor a Bika csillagképet már nem világítja meg a nap, a sötétség állatává válik), és a Nap a Bika szarvai között felemelkedik a Tejútra.  Nimród égi koronázása június 17.-21.-e között zajlik, a fény győzelme a sötétség felett.Ezt jelzi a nyári napforduló, a június 21.-e. Ekkor a Nap eljut az Ikrek csillagkép fénykapujába és kb. július 1-ig az Istenek útján a Tejúton vándorol. Ez mindnyájunk számára egy emelkedett, fénnyel teli időszak, de addig még sok tennivalónk van.

Összefoglalva:

Június első feleégi – Nimród általi - beavatási időszak zajlik, amely munkás, nehezebb időszak.Nagyon fontos, hogy legyen elég időnk önmagunkra figyelni, tudatosítani és megérteni, feldolgozni és uralni a belső lelki folyamatainkat. Tudjuk minden nehéz helyzetben, hogy a fény erősebb, mint a sötétség! Mindig mutatja a helyes irányt, ha a szeretet szemével nézünk önmagunkra és a társainkraTekintettel arra, hogy a Bika stáció kapcsolatban van a hanggal, ezért a hanggal kapcsolatos spirituális technikák sokat segíthetnek.Segít a Földanyához való imádság, a földet segítő angyali erőkkel való szertartások.

Kívánom mindnyájunknak, hogy képesek legyünk Nimród beavatási folyamatán sikerrel átmenni – és szintet emelkedni.

Június második fele fénnyel teli, emelkedett időszak a fény ünnepléséről szól. Legmegfelelőbb időszak az ünneplésre, a fényszertartásokra, az öröm, a hála kifejezésére az ÉLETÉRT.

Emelkedett, fénnyel teli napokat kívánok ebben a csodálatos időszakban!

Fanni