„OM MANI PADME HUM"

Fenylo sziv

A mai csodálatos napon a Merkúr és a Neptunusz fénye kapcsolódik egymással.  Ez olyan nap, amikor túl tudjuk haladni külső anyagi burkainkon, amikor megtaláljuk az igazi, fényes, csodálatos, örök önmagunkat, a fénylő gyémánt szívünket. Megszólal az örök tibeti mantrában: „Om mani padmehum”. Ülj le, gyújts gyertyát és mantrázd magadban, felfénylik Benned! Erre a mai nap nagyon alkalmas.

Merkúr a megértés, az értelem, ugyanakkor a világokat átjáró, Teremtő erő szimbóluma. Az az erő, ami egyesíti bennünk a világokat. Gondoljatok a Tarot 1. számú nagyárkánumjára, a Mágusra. A Neptunusz maga a Grál, Isten áldása, a örök élet nektárja, a feltétel nélküli szeretet, az isteni- önmagunk princípiuma. A Vízöntő csillagképben ott áll, ahol az Angyal a jövő felé önti a vizet.

Ne feledjük, hogy a múlt ugyan meghatározza a jelent, de a jelenben teremtjük meg a jövőt. Itt a pillanat, hogy egy jobb jövőt teremtsünk meg magunknak, ezért imádkozzunk ma a Teremtőnkhöz.

Merkúr a Skorpió csillagkép szívével az Antaresszel van együttállásban. Antaresz a beavató hely, ahol levágjuk magunkról mindazon béklyóinkat, amelyek a nemszeretetek. Alatta az Oltárcsillagkép méltán mutatja, hogy itt a „hős” meghal, hogy egy magasabb világban újjászülethessen. Merkúr jelképezi ezen a helyen, hogy ehhez szükséges a tudatosság, a megértés és az akarat.

Neptunusszal való kapcsolódása elmélyíti ezt az erőhatást, tudatos célt ad neki, hogy az érzelmeink legmélyén ott lapuló lényünket mérgező egosaraktól szabaduljunk meg és egy magasabb úton haladjuk tovább, a beteljesülés felé. Ezt tegyük tudatosan, kérjük a Mennyek áldását.

Úgy legyen!

Szeretettel

Fanni