„A Szűz csillagkép üzenete"

A világunk központja a Nap aug.23- szept. 23-ig jár a Szűz havában, de a Szűz csillagképben csak később, szeptember 14 – november 2.-ig tartózkodik.

A „Szűzzel” kapcsolatos szimbólumok és mitológia jelentése rámutat ennek az időszaknak a lényegére.

szerelmetes gyermekem

 

Az emberek a szűz hava alatt a betakarítás hónapját értették, amikorra a gabona megérik. A mitológia védnöke a Szűz csillagképnek Demeter, a Kalász Istennője, Egyiptomban Ízisz (Napisten felesége) és a keresztény hagyományban Szűzanya, Mária. Ebben az időszakban egymást váltják a Mária ünnepek. Ezek a jelképek mind arról szólnak, hogy az Istennő megszüli a fényt, ami a kalászban ölt testet. Mint a Kalász Istennője, a Földanyával is azonosítható.

Az asztrológiának semmi köze nincs az asztronómiához, ezoterikus tudomány. Az állatövi jegyek, csillaképek ősképek, amelyek a szimbolikájuk által kommunikálnak a tudatalattinkkal. A kialakított asztrológiai számítási rendszerek ugyan adnak ennek némi racionalitást, de tudni kell, hogy a szimbolika megfejtése, annak igazság tartalma, a megfejtő, az asztrológus kozmikus nyitottságán múlik. Az állatövi jegyrendszert 2500 évvel ezelőtt hozták létre a perzsa mágusok. Tekintettel a Földünk precessziós mozgására (a Föd tengely elferdülésének következménye), ma már a Nap az év meghatározott időpontján nem ott tartózkodik, mint 2500 évvel ezelőtt, ezért van az, hogy az állatöv és a csillagképek nem fedik egymást. Az állatöv az ember karmikus útját (ennek körét) szimbolizálja. Nagyon fontos emellett a csillagképek fejtése. Kiemelten fontos azoknak az embereknek, akik spirituális útjuknak arra a fokára értek, hogy ebből a rendszerből ki akarnak lépni, előbbre lépni az evolúciós fejlődésükben. Hozzám elsősorban ilyen emberek jönnek, ezért kiemelten a csillagbölcselettel, azaz az asztrozófiával foglalkozom.

A Szűz csillagkép szinte a legnagyobb csillagkép. Magába foglalja a Szűz, a Mérleg állatövi jegyeket és még a Skorpió jegy egy részét is (9 fokig).

Virgo constellation map

Képen a Szűz csillagkép látható.

Bétától a Gammáig van a múltat jelentő láb (Napunk itt okt. elejéig tartózkodik), majd a GammatólSpicáig a jövőbe lépő láb (október első fele).

Szűz csillagkép égi képe a mitológiával analóg.

Az Angyal, a Szűz azért indul el, hogy megtalálja az élet vizét, a Szent Grált, amely a Szűz csillagkép alatt a Serlegben (Crater) található, amelyet a Holló (Corvus) hoz el a csőrében. Ha az égen éppen szembe nézünk, akkor a Halak csillagképet látjuk. A Halak által fémjelzett minőség az, ami a cél, a Kozmikus Egység, amit Unió Misztikának hívnak, oda akar eljutni, azaz vissza a forráshoz, az eredethez. Az égen a Szűz - Halak tengely megmutatja ennek az útját.

A Szűz praktikus szempontból mutatja a feladatot, mit kell tennünk a mindennapi életünkben ennek érdekében.

TISZTASÁG – REND, SZORGALOM - ÁLDOZAT- SZOLGÁLAT. Ezek a minőségek határozzák meg a „Szűz” lényegét. Minden Szűz jegyben, ill. csillagkép alatt született embernek ebben az életben kiemelten elérendő feladatokat jelöl.

Rendet teremteni térben és időben. Tisztává lenni. Ezt az időszakot a Szűzcsillagkép múltból elrugaszkodott lába mutatja.

Megtisztulni, megszabadulni a múlt hozott hordalékától: gondolati, érzelmi szennytől, a fejlődést akadályozó berögzült szokásainktól – amelyek hordaléka elködösíti az előre látásunkat. A rendcsinálást kezdhetjük rögtön a fizikai szinten. A legjobb ideje annak, hogy kidobjuk, vagy elajándékozzuk azokat a fizikai tárgyakat, amelyeket már nem használunk. Még örömet is okozhatunk vele másoknak. Most éppen már aktuális az őszi nagytakarítás is. Rendezett, megtisztított otthonunk tükre inspirálni fog és nyugodt környezetet teremt arra, hogy belülről is megtisztuljunk.

Az égen a Szűz csillagkép felett a Coma Berenices (Berenike Haja) csillagkép, mint szimbólum mesél arról, hogy ez az elengedés nehéz, fájó, ÁLDOZATTAL JÁRÓ, de ÁLDÁST hozó. Berenike egyiptomi királynő a csodálatos haját áldozta fel Aphroditének, ha férje a szírek ellen indított, veszélyes hadjáratából győztesen hazatér. A felajánlás akkora örömet okozott az Istennőnek, hogy az égre helyezte.

Tehát, ha letettük a múlt terhét, megtisztultunk, rendben vagyunk, a jelen csendjében, tiszta terében, akkor ebben a SZENT JELENBEN megszakíthatjuk a múlt körét (a karma-kört) új útra, spirituálisan előre léphetünk - „az égre emelkedhetünk”. Ezt szimbolizálja a Szűz jövőbe lépő lába.

A Spica a csillagkép legfényesebb csillaga, ami a csillagkép esszenciája, az ARATÁS CSILLAGA.

Ha jó magokat vetettél, szorgalmasan, kitartóan dolgoztál, megtisztítottad a korokozóktól, meghoztál minden szükséges áldozatot érte, mindezt egységben tetted Istennel, akkor számíthatsz az áldásra, hogy bőséges lesz a termésed, - FÉNYT ARATSZ.

Október 16.-án vasárnap áll együtt a Napunk a Spicával(jelentése:kalász). Nagyon fontos nap arra, hogy megköszönjük, azt a sok jót, amit az életünkben eddig kaptunk, és kérjük Isten segítségét, hogy mi válhassunk a fénnyel teli kalásszá Isten kezében.

A szűz csillagkép utolsó szakasza az „Angyal”. Október utolsó két hete nagyon alkalmas az angyalokkal való kommunikációra. Kérjük a támogatásukat, hogy segítsenek bennünket az utunkon, a fény felé törekvésünkben.

Áldott, békés napokat, fényaratást kívánok

sok szeretettel

Fanni