„Tavaszi napforduló mit is jelent?"

egyszal virag az univerzum

A Napunk 2016.március 20-án hajnali fél hatkor lépett be a Kos jegybe. Jelenleg ez a pont a Visszaúszó Hal fonatán van csillagképi helyzetét illetően. Mit is jelent ez a mai embernek?

Visszajöttünk (7 milliárdan), hogy visszaemlékezzünk a múltunkra, összegezzünk, hogy tovább léphessünk, valami egészen újat kezdhessünk, ami még nem volt a Föld, az Emberiség történetében.

 

Több ezer év alatt mit értünk el, mit jelent embernek lenni? Kik vagyunk? Miért vagyunk itt? Mi a sorsunk, a küldetésünk, mi a jövőnk? Mi a Föld jövője? Mi az emberiség jövője? Egyre többen teszik fel maguknak ezt a kérdést, keresik lázasan a válaszokat. Aki keres, az előbb utóbb talál, mert a Végtelen Intelligencia válaszol a keresőknek. Az égi kép beszédesen mutatja. A tavaszpont felett ragyognak a Pegazosz, a szárnyas ló csillagai, amely összeköt a Szellemmel, amit az égen a felette ragyogó Lacerta csillagkép szimbolizál. Ez azt jelenti, hogy ha helyes célokat követünk, akkor megkapjuk a teljes mértékű égi segítséget.  Ehhez szükséges az összegzés. Az égi energiák ezt a folyamatot különösen segítik, amíg a Nap a Halak csillagképben vándorol, egészen április 18.-ig.

Minden összegzés, minden emlékezés célja a befejezés, a lezárás, hogy tovább, előbbre lehessen lépni. Ez az időszak nagyon megfelelő arra, hogy tartsuk önvizsgálatot. Mi a célja az életemnek? A sorsom útját követem? Tovább is ezen az úton akarok haladni? Akkor kapjuk az igaz válaszokat, ha a szeretet szemével nézünk magunkra és a világunkra. Ezen a tiszta szemüvegen át nézzük meg, hogy mik az igazi értékek az életünkben, amit tovább akarunk vinni. Melyek azok a dolgok, melyek azok a kapcsolatok, amelyek lefelé visznek, rombolják, mérgezik az életünket. Ezeket engedjük el, szabaduljunk meg tőlük. Ez igen, ádozattal jár, amit meg kell tennünk. A múltban persze sok szép és jó is volt, de egyre erősödik mind több- és több emberben a haza hívó fény hangja.Sok-sok reinkarnációnk óta ugyanazt csináltuk (igazán unalmas már). Persze sok jó is volt, sok szép dolog. De, ezekben az anyagi világokban annyi az összeütközés, ami nagyon sok szenvedéssel és fájdalommal jár. Hív egyre erősebben a fény hangja, hogy egyesüljünk az igazi örök természetünkkel, örök szellemünkkel és haza találjunk. A Pegazus és felette a Lacerta csillagai az Egy üzenetét közvetítik. Április 9-10-től nagyon felerősödik ez a hatás. Nagyon magasrendű érzéseink, gondolataink lehetnek, érezzük a Szellem jelenlétét, ha ráhangolódunk. Meditáljunk, imádkozzunk ekkor minél többet.

Különösen erős nap lesz a Uránusz és a Nap együttállása április 9-én. Ekkor különösen magasrendű gondolataink érzéseink lehetnek. Ez a nap a fény és a szabadság napja. Levethetünk sok terhet ekkor magunkról, azáltal, hogy megláthatjuk a kiutat önmagunk alagútjából, a szabadság felé.

Április 17-én együttáll a Nap az Halak csillagkép központi csillagával az AL Rishaval. Ez döntési pont lehet az életünkben, megláthatjuk a felemelkedésünk útját, megláthatjuk a rendeltetésünket, a sorsunkat ebben az életünkben.

Legfontosabb égi események a napfordulótól március végéig.

Napforduló- március 20. nagyon erőteljes nap.A Merkúr már most együttállásban van a Nappal, de még a Halak jegyben tartózkodik, amely erősödik és a teliholdkor 23-án pontosodik be teljes mértékben. Merkúr a megértést a kommunikációt segíti elő elsősorban önmagunkkal. Segít abban, hogy tisztán lássunk. Lehetnek ebben az időszakban erőteljes felismeréseink. Mint említettem ezek a felismerések önmagunkra, életünkre, sorsunkra vonatkoznak és arra, hogyan tovább.

A Vénusz együttáll a Neptunusszal a Halak 10.fokán.  Ez a nap ezért a mély lelkiség, magasrendű szeretet, az egység érzésének napja is. Különösen megélhetjük ezt a Szellemmel való kapcsolatainkban, de az emberii kapcsolatainkban, főleg a szerelmünkkel.

Március 22.-én kedd hajnalban a Hold eléri a Jupitert a szűz 16.fokán. Fontos, hogy figyeljünk az álmainkra. Feltehetünk kérdéseket, ha valaminek az igazság tartalmát szeretnénk megtudni. 

Ugyanezen a napon a Hold eléri a Felszálló holdcsomópontot a déli órákban, ami mindig döntési helyzetet jelent, hogy melyik úton menjünk tovább. Lehet, hogy még aznap éjjel álmunkban megkaptuk rá a választ (Hold-Jupiter).

Március 23.-án csodás különleges Kos - Mérleg telihold köszönt be. A telihold mindig érzékennyé tesz, összekapcsol a spirituális természetünkkel. Nagyon alkalmas nap ezért a meditációra az imádkozásra.

A teliholdkor azért különleges pozíció, mert ilyenkor megélhetjük a két szemben álló minőségű jegy egységét. Nem véletlen, hogy ilyenkor nagyon érzékenyek vagyunk és képesek vagyunk sokkal könnyebben, mint máskor összekapcsolódni a spirituális természetünkkel.  Ugyanis ha belül egységet élünk meg, úgy vagyunk képesek az ellentéteket egyesíteni. Kos a rendszerből kivezető, úttörő, harcos minőség. A Mérleg a béke, a nyugalom a helyes mérték jegye. Ne feledjük, hogy a Kos mögött ott ragyognak a Halak csillagai. Ez segít éppen egyesíteni. Akkor találjuk meg lelkünkben a békét és nyugalmat, ha végre veszünk bátorságot magunkon és meglépjük azokat a dolgokat, amelyek szükségesek, hogy előbbre léphessünk a sorsunk útján.

További égi segítőket is kapunk, a Nap totálisan együttáll ezen a napon a Merkúrral, a Hold pedig szextil kapcsolatban a Marssal. Segítséget kapunk ezáltal a megértésben és erőt, hogy legyen bátorságunk előbbre lépni.

Március 28 hétfőnkéső este a Hold találkozik a Nyilasban a Marssal, majd 29.-én hajnali órákban az Antaresszel.  A Hold ekkor lép fel a Tejútra. Az Antaresza vörös csillag, a Skorpió csillagkép központi csillaga, mind az emberi világunk, mind az Isteni (Felső) Világok oszlopa. Ez egy beavató hely, ahol ami mulandó az meghal, és felfénylik az ami örök, az igazi lényünk.  Kérjük a Teremtőt, hogy kapjunk ebbe beavató álmot.

Március 30--án kedden, a Vénusz együttáll a Keironnal a Halakban. Gyógyulást hozhat a párkapcsolati karmánkra ez a nap.

Március 31.-én a Merkúr az Uránusszal a Kosban. Zsenialitás, szabadság, új eszmék, gondolatok, amelyek kivisznek az eddigi megszokott életedből, új váratlan helyzetek érhetnek ezen a napon. Fontos, hogy ezeket meg is fogod érteni.

A Mars március 30. -április 16-ig együttáll az Antaresszel. Ez egészen különleges időszak. Ha ráhangolódunk erre az erőre, akkor nagy segítséget kaphatunk ebben az időszakban, hogy a spirituális utunkon előbbre lépjünk. Nagyon alkalmas időszak a meditációra, az imára, de aktív spirituális gyakorlatokra is.