„A NAGY NÉGYES” az év első felében.

Egy jobb jovo

Az év első felében hol erősebben, hol gyengébben, de alapmotívumként szól a Jupiter-Szaturnusz-Plútó-Uránusz kvartettje.

A Nap a Hold és a többi személyiségünket formáló bolygó (Hold, Merkúr, Vénusz, Mars) játssza rá a dallamot. Minden hónap dallama változik annak megfelelően, hogy a Nap melyik jegyben ill. csillagképben vándorol.

Az év második felében a kvartett felbomlik, de decemberben újra összeállnak egy új dallamot játszani.

A 2016-os évünk az emberiség felszabadulásának nyitánya. A kozmikus történések az égen folyamatosan megerősítik ezt az üzenetet.

JUPITERa kozmikus rend, törvény, az igazság, a szeretet bölcsességének a planétája január 7-től folyamatosan hátrál abból a pozícióból, ahol a Szűz, az Angyal elindul az élet vizét (halhatatlanságot) megtalálni. Visszahátrál az Oroszlán fark csillagaihoz, ahol a legerőteljesebb a teremtő erő. Mutatja, hogy időt kaptunk arra, hogy gyűjtsük az erőt, hogy szembe tudjunk nézni sorsunk igazságaival. Majd máj. 8-ától elindul előre és július 26.-ra ismét eléri a Szűz csillagait. Elindul az igazságnak jegyében a rendbetétel a fizikai életünkben.

Jupiter együttállása a Szűzben a felszálló Holdcsomóponttal és oppozíciója a Leszálló Hcs-ra. Év első két hónapjában volt nagyon erős, márciusban is fennáll egészen a hó végéig. Márciusban, egészen június 20-ig erőteljes aJupiter és a Szaturnusz (Nyilasban) kvadrátja, amely igen erőteljes racionalizáló hatás. A tavaszi napfordulókor nagyon pontos.

Amíg a Jupiter ismét nem éri el a Szűz csillagait erőteljestrigonális kapcsolatban van a Plútóval, azaz július 20-ig. Az konstelláció üzenete, hogy az Égi erők támogatják az kozmikus igazságnak megfelő belső átalakulás, belső tisztulási folyamatot, amelyek szükségesek ahhoz, hogy az új rendet alakítsunk ki a fizikai síkon.

Jupiter kapcsolata a Holdcsomópontokkal, Szaturnusszal és a Plútóval jelképezi, az emberiség útelágazáshoz ért. Itt az ideje, a lehetősége annak, hogy a spirituális törvényeket érvényesítjük az életünkben és ennek megfelelően egy új belső rendet hozzunk létre önmagunkban és külsőleg is, a fizikai világunkban. Itt az idő, hogy az ideák tettekké váljanak. Elkerülhetetlen, mert az idő itt van. (Plútó lelépett a Tejútról, eljött az fizikai szinten az átalakulás ideje).Amikor a Nap a Kosba lép (március 20-tól) az égi erők erőteljesen támogatják a cselekvést.

Ha a fejlődés mellett döntünk és hagyjuk, hogy a kozmikus erők hassanak ránk és együtt haladunk az áramlással, akkor tudatossá válunk a kozmikus igazságokra. Eddigiekhez képest magasabb látószögből látjuk meg a világunk tükreit. Jupiter-Szaturnusz kapcsolat fémjelzi, az, aki az igazságot éli, biztonságos, kiegyensúlyozott átalakuláson megy át. Lépésről –lépésre megszabadul mindazoktól a gondolatoktól-érzelmektől, kapcsolatoktól, szokásoktól, amelyek a múlthoz kötötték.

Márciusban– amikor a nap a Halakban vándorol –különösen a szeretettel kapcsolatos igazságok jelennek meg az életünkben. Hirtelen rádöbbenünk, hogy valamely életterületünkön, vagy kapcsolatunkban, visszaköszönő életnehézségeinknek az oka az volt, hogy a szeretet ellen vétettünk. Az egó fontosabb volt. Nem legyőzni kell az egót, hanem túljutni rajta! Ráébredünk, hogy az anyagba ragadás éppen ezt jelenti. Rájövünk, nem a félelmeink, a haragunk, a birtoklásunk, az önző vágyaink stb. vagyunk. Ennél sokkal több, a tiszta szellemek vagyunk, aki megbocsájt, aki szívből áldoz (nem áldozatot játszik), akinek fontos a másik ember szabadsága, boldogsága, fontos a jóság, a szívszeretet, fontos az, hogy mindnyájan előbbre lépjünk. Az égi erők segítenek benne, hogy erre ráébredjünk és az eddigieknél bölcsebbé váljunk. Felvállaljuk a sorsunkat! Ezáltal a belső lényegünkben következik be lényegi változás, egy új belső rend kialakulási folyamatát éljük.

A bolygó és az emberiség átalakulása, változása elkerülhetetlen. Mind a Plútó, mind az Uránusz fényszögeiből radikális, változásra sarkaló erőhatásra lehet következtetni.

Márciusban mintegy április 16-18-ig Kos 19-20. fokánál jár. APlútóval kvadrát, a Jupiterrel április 10-igkvinkux kapcsolatban, Szaturnusszal április 16.-ig trigonális kapcsolatban van. Ez a radikális erő különösen akkor fog felerősödni, amikor a Nap belép a Kosba, a napfordulót követően. A tüzes, erős energiák tettekre, a meglevő rendszer megváltoztatására sarkallnak, különösen az Uránusz -Plútó kvadrát kapcsolat. Uránusz és a Szaturnusz trigonális kapcsolata olyan erőt sugároz, amelynek hatására a fejlődést előbbre vivő új, zseniális megoldások, dolgok, eljárások, szokások stb. születhetnek, amelyek gyökeresen megváltoztathatják az életünket. Jobban érezzük az időt, mint eddig. Érezzük, hogy mikor minek jön el az ideje. Egyes dolgokban, amiben eddig képtelenek voltunk előbbre jutni, most hirtelen egyszerre csak megérkezünk.

Változatlanul azt az égi üzenet olvashatjuk le a kozmikus képről, hogy a régi világ rövidesen bezárja kapuit. Hirtelenszerű, elsöprő jellegű változások jönnek mind a Föld, mind az emberiség történelmében. Lehet, hogy ezek a kijelentések olyan kézzel nem foghatónak tűnnek. De hát a személyes életünkben fogjuk nap-mint nap megtapasztalni. Soha nem volt ilyen könnyű az átalakulás, ha azt a bizonyos „piros pirulát" választod, mivel a kozmikus erők hatóirányát követed akkor. Azzal is számolnunk kell, hogy ez az idő nagy felfordulással fog járni. A múltat megtartani akaró- és a fejlődésért harcoló erők összecsapnak. Biztos, hogy nem kényelmes, könnyű időszak következik. De, ha képesek vagyunk igazi szellemi önmagunk - nem a régi begyöpösödött, anyagba ragadt ember - perspektívájából nézni, akkor csodálatos időszak következik, amiért érdemes volt ide, ebbe a tér-időben leszületni!

A Tavaszi napforduló a legalkalmasabb időpont éppen erre.